TEKEDU anunță parteneriatul cu Biroul de Cooperare al Elveției pentru a extinde programul GirlsGoIT în mai multe regiuni din Moldova prin oferirea accesului la ateliere în domeniile științe, tehnologii și inginerie (STEM) focusate pe imprimare 3D, robotică și dezvoltare web pentru fete. Contribuția Biroului de Cooperare al Elveției, alături de cele ale UN Women în Moldova, Programului Google Rise, Proiectului de competitivitate al USAID Moldova, va asigura realizarea unei campanii de comunicare care să încurajeze fetele să aleagă studii în sectorul vocațional tehnic, campanie care este coordonată împreună cu Ministerul Educației al Republicii Moldova.

Biroul de Cooperare al Elveției susține extinderea programului GirlsGoIT în 13 regiuni (la moment programul este stabilit în 11 regiuni) și educarea unei generații noi de ambasadoare STEM, elevel în clasele de liceu. Aceste regiuni includ la moment Călărași, Ungheni, Rezina, Strășeni, Soroca, Sălcuța, Ștefan Vodă, Transnistria, Bender, Comrat, Chișinău, Orhei și Hîncești. În aceeași ordine de idei, Biroul de Cooperare al Elveției susține achiziționarea unei imprimante 3D și a unui robot Nao care vor fi utilizate în organizarea atelierelor de lucru în cadrul celei de-a treia ediții a Taberei de Vară STEM în cadrul căreia vor participa 65 de fete și care se vă desfășura în perioada 21-30 iulie, curent.

Considerând susținerea Programului Google Rise în achiziționarea unei imprimante Makerbot Replicator+, a doua imprimantă 3D care va asigura echipamentul necesar pentru organizarea atelierelor de imprimare 3D. Programul Google Rise oferă susținere financiară la nivel internațional organizațiilor care dezvoltă proiecte de educație în domeniul tehnologiilor cu accent pe dimensiunea de gen.

Contribuția Biroului de Cooperare al Elveției presupune la fel suport financiar în organizarea unei conferințe de dezvoltare a ambasadoarelor coordonatoare a clubulurilor locale GirlsGoIT din regiuni, un program de patru săptămâni de ateliere STEM la nivel local în 13 regiuni și nu în cele din urmă, organizarea Forumului Anual GirlsGoIT.

“Biroul de Cooperare al Elveției este dedicat să promoveze oportunități egale și access tuturor grupurilor sociale din Moldova, în particular pentru fete și femei, minorități și grupuri vulnerabile. Suntem fericiți să susținem programul GirlsGoIT pentru că acesta oferă fetelor și tinerelor din grupuri excluse și regiuni perspective noi și oportunități de ași realiza potențialul și aduce împreună parteneri care susțin încurajarea fetelor în educație și tehnologii" Biroul de Cooperare al Elveției

- Fotografie de la ediția a doua a Taberei de Vară GirlsGoIT din 2016, ediție la fel susținută de către Biroul de Cooperare al Elveției

Programul GirlsGoIT este susținut de Biroul de Cooperare al Elveției alături de UN Women, Ambasada Suediei în Moldova, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Google Rise, la fel și companiile Sparl Research Labs, Moore Stephens KSC Moldova, FFW Agency, DAS Solutions și Mixbook.

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), parte componentă a Departamentului Federal al Afacerilor Externe (DFAE), este agenția de cooperare internațională a Elveției. Misiunea SDC este să contribuie la reducerea sărăciei, dezvoltarea durabilă și depășirea riscurilor globale. În Republica Moldova, SDC este reprezentată de Biroul de Cooperare al Elveției care se ocupă de coordonarea asistenței elvețiene acordată Republicii Moldova în baza Acordului bilateral din 2001. Domeniile de activitate ale SDC în Moldova sunt: sănătatea, apa și sanitația, și migrația.

Conectează-te cu Biroul de Cooperare al Elveției pe Facebook și află mai multe desăre comunitatea și misiunea organizației în Moldova.

Posted in News and tagged Swiss Development Cooperation, STEM, Moldova